Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

Alespoň jednou v týdnu peču pečivo a jelikož jsem si teď hodně oblíbila sušená rajčata a v ledničce jsem měla olivy, které už tam byly také dlouho chtěla jsem upéct právě něco, kde bych oboje využila.

Před časem jsem někde zahlédla fotku právě s takovými kroucenými bagetkami, jen jsem si to samozřejmě neuložila, tak jsem musela hledat a našla jsem. Samozřejmě recept jsem si upravila, tedy respektivě jsem ubrala hladké mouky a přidala, mou oblíbenou špaldovou.

Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

1 lžička cukru

1 lžička soli

3 lžíce olivového oleje

500g hladké mouky( já dala cca 300g špaldové a 200g hladké)

350ml vlažné vody

0,5 kostky droždí (já jsem neměla, tak jsem dala 1 necelý sáček sušeného)

poté : bazalka, sušená rajčata, olivy

Suroviny na těsto smícháme a pokud použijeme čerstvé droždí, necháme nejdřív vzejít kvásek z vlažné vody, lžičky cukru a droždí. Vymícháme těsto, které nelepí a necháme kynout na teplém místě. Mezi tím si slijeme olivy a sušená rajčata( pokud máme v oleji). Nakrájíme na malé kousky. Vše přimícháme do těsta, včetně bazalky a necháme kynout. Po vykynutí těsto přendáme na pomoučený vál, nakrájíme na přibližně stejné kousky a vytvarujeme z nich bagetky, nebo v mém případě takové krucánky. Ty jsem tvarovala tak, že jsem si udělala placičku, smotala jako do rohlíku a zatočila. Takto připravené bagetky přendáme na plech a necháme ještě kynout 15minut. Mezi tím si předehřejeme troubu na 200 stupňů . Pečeme 20minut.

Vyzkoušejte. Mně chutnají teda moc a určitě se objeví při nějaké rodinné akci.

Mějte prima dny.

Danča

Komentáře

  1. Dáša F. říká:

    Dani, ciabatta vypadá skvěle, povedla se Ti. Recept si opíšu a někdy snad vyzkouším.
    Měj hezkou neděli. D.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.